Prajitura cu rabarbar si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 15 Iun 2014 | 8154 vizualizari

 

Un desert dulce acrisor, facut la Multicooker, nu foarte aspectuos dar foarte gustos pentru iubitorii de rabarbar. Daca o faceam in cuptorul normal faceam varianta rasturnata pt ca fructele zemoase sa ramana deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 120 gr zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 170 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 gr rabarbar
  • 300 gr capsuni
  • 1 lingura unt pt uns tava
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si capsuni:

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. 

Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute.

Incorporam apoi treptat si mixand dupa fiecare, laptele si uleiul.

Faina o adaugam la final amestecata cu praful de copt si folosind o spatula.

Ungem vasul de la Multicooker cu unt si turnam o parte din compozitie. Punem o parte din fructe apoi turnam restul de compozitie si punem restul de fructe. 

Fructele o sa mearga la fundul vasului in mare parte.

Alegem de la aparat functia 'bake', selectam temperatura la  150 de grade si 'cooking time' la 45 de minute apoi apasam 'start' si inchidem capacul.

Cand s-a scurs timpul de coacere ridicam capacul si mai lasam prajitura in vas aprox 10 minute.

O scoatem apoi pe un platou si pudram din belsug cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie taiata dupa ce s-a racit complet, daca doriti sa arate mai bine. Vedeti in poze diferenta intre blatul taiat cald si rece. Dar e atat de buna calda incat e greu sa astepti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat, cu glazura de ciocolata